Programma carnaval 2023 Huijbergen – Sanegat

 

Zaterdag 28 januari

Op zaterdag 28 januari staat het Prinsenbal op het program. Samen met KS de Snoeken uit Wjeeldrecht en SC de Grensneus uit Put en Buntland maken we er een leutige avond van in MFC de Kloek. De zaal is open vanaf 20:30 uur.

 

Zaterdag 4 februari

Met het jubileum van 11 jaar van Prins Noot I en voor Grootste Boer Tokke voor zijn 11e jaar in pak en met hun nadere afscheid houden we op zaterdag 4 februari een receptie en feestavond in MFC de Kloek. De receptie start om 20:00 uur en de feestavond is aansluitend vanaf 21:00 uur, in MFC de Kloek.

 

Zondag 5 februari

Op de 5e komen we langs de deuren om de nieuwe insignes en buttons te verkopen. Ben je niet thuis op die dag? Maak je dan geen zorgen, de insignes en buttons zijn na de 5e ook te koop bij COOP Heijboer.

 

Zaterdag 11 februari

Primeur in het programma! Op zaterdagavond 11 februari wordt, in samenwerking met een aantal Sanegatse vrouwkes, het eerste echte Vrouwkesbal georganiseerd! Meer info zie je voorbij komen op Facebook. Zet het dus zeker alvast in je agenda en zie op de 11e hoe het uitpakt...

 

Zondag 12 februari

Op de zondag voorafgaand aan carnaval gaan we de Prins inhalen. Iedereen is om 14:30 uur welkom bij het Poortgebouw. Zouden we dit jaar een keer zonder problemen, voor de laatste keer, Prins Noot I in kunnen halen? Kom het meemaken! Verderop in dit boekje vind je meer informatie hierover.

 

Zondag 19 februari

Op carnavalszondag trekt de optocht na 2 jaar afwezigheid weer door het dorp! Deelnemers kunnen zich opgeven bij cafetaria De Pan, tussen 11:00 en 12:00 uur. Wagens en Grote Groepen dienen zich resp. 4 en 2 weken voor de optocht zich aan te melden bij het secretariaat. Zij dienen wel de startnummers bij cafetaria De Pan op te halen. De prijsuitreiking in MFC de Kloek start circa één uur na aankomst van de Prinsewagen bij MFC de Kloek. Na de prijsuitreiking blijven we lekker in de Kloek dweilen!

 

Maandag 20 februari

Maandagmiddag = kindermiddag! In MFC de Kloek zijn alle bokskes en geitjes tot en met groep 8 welkom, zonder papa’s en mama’s! We beginnen om 14:00 uur en stoppen om 17:00 uur. Er is een boordevol programma vol leutige spelletjes en veel lekkers!

 

En weer terug op de maandag: de Tiesteprijs! Alle bokken en geiten en natuurlijk alle andere leutvierders zijn vanaf 20:30 uur welkom in MFC de Kloek. Dan gaan we dweilen om de Tiesteprijs. De deelnemers dienen om uiterlijk 21:00 uur in de zaal te zijn om mee te dingen voor de prijzen. Nadat onze vakkundige jury alle acts heeft beoordeeld volgt om 22:45 uur de prijsuitreiking. De Tiesteprijs valt steevast onder het motto ‘meedoen is leutiger dan winnen!’

 

Dinsdag 21 februari

Op dinsdagavond gaan we carnaval 2023 afsluiten. We verzamelen met alle bokken en geiten, bokskes en geitjes en alle andere leutvierders om 19:00 uur in MFC de Kloek. Daar dweilen we met zijn allen tot 20:00 uur. Prins Noot I helaas de sleutel weer overhandigen aan de gemeente en wordt de Kale’n Eed opgedragen. Daaropvolgend verbranden we de geit, die om 21:00 uur verbrand moet zijn. Zorg dus dat je op tijd bent als je dit mee wil maken! Na het verbranden van de geit sluiten we de carnaval af in café De Kroon.